Met VRIJ! zoeken we naar de betekenis van Vrijheid in de tijd van corona. De restricties die ons noodgedwongen zijn opgelegd beïnvloeden ons dagelijks leven: thuis, wel/geen werk en vooral ook in relationele zin. Hoe nu met deze beperking van vrijheid om te gaan?

Vrij! Cirque de la Liberté treedt op surrealistische, evenwel toegankelijke en herkenbare wijze, deze confronterende realiteit tegemoet met een grote dosis humor, acrobatische toeren en prachtige muziek, zoals u van het circus van de vrijheid gewend bent.

Een levend bioscoopscherm

Uit de wereld van de zwart-witte (stomme) film, twee personages, een koppel, zitten opgesloten in een korte film van hun dagelijks leven die zich keer op keer herhaalt.
Buiten het ‘scherm’ spelen twee multi-instrumentale muzikanten muziek en in combinatie met de nodige ter plekke geproduceerde geluidseffecten volgen ze de acties van de twee personages.
Het koppel begint zich langzaam te beseffen dat ze in een “loop” zitten en gaat op zoek naar uitwegen, naar een verbinding met de buitenwereld.

VRIJ! is een clowneske reflectie op vrijheid, niet alleen ruimtelijk gezien, in de zin van opgesloten zitten, maar ook verhalend: Een onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van herhalingen in het dagelijks leven en de invloed daarvan op ons gedrag. Geïnspireerd op de restricties die we allemaal in het afgelopen coronajaar hebben ondervonden, wordt op surrealistische, evenwel toegankelijke en herkenbare, wijze deze realiteit tegemoet getreden met een grote dosis humor en prachtige muziek.

Concept / Regie
Goos Meeuwsen
Helena Bittencourt

Compositie
Joao Bittencourt
Miguel Boelens

Song
Helena Bittencourt

Artiesten
Goos Meeuwsen
Helena Bittencourt
Che-Sheng Wu – 2022
Olivier Kriek  – 2021

Muzikanten
Joao Bittencourt
Miguel Boelens

Techniek
Nikki Rutten
Iwan Kolk
Ian Soldaat

Kostuums
Géraldine Lodders

Props en Decor
Ruud Hullekes
Géraldine Lodders