VerWarMe! Cirque de la Liberté

is een voorstelling geworden over ver weg en dichtbij, over hoe herinneringen ons parten kunnen spelen en ons kunnen verwarren en verwarmen!, over de invloed van het verleden op het heden en mogelijk de toekomst, over strijd (‘War’) en allesoverwinnende liefde. Een voorstelling over generaties en generatieconflicten, een familieverhaal.

Dit alles werd, herkenbaar voor velen, uitvergroot in elkaar opeenvolgende scènes, waarin alle genoemde kunstdisciplines elkaar inspireerden, ondersteunden en versterkten en daarmee volledig tot hun recht kwamen. Er waren ingrediënten te over voor een ontroerende, ‘confronterende’, bij tijd en wijle hilarische en vooral hartverwarmende circustheatershow. Een show waarin een bewogen verhaal ‘verteld’ werd door clown-characters, acrobaten, muzikanten, zangers en vormgevers op een bijzondere tot de verbeelding sprekende locatie, die symbool staat voor Vrijheid.

REGISSEURS

Goos Meeuwsen (regisseur én clown-character) uit Arnhem en Helena Bittencourt (regisseur én clown-character) uit Brazilië, zijn opgeleid aan internationale circusscholen, zoals de befaamde École National du Cirque in Montreal (Canada). Ze hebben meegewerkt aan voorstellingen van verschillende wereldwijd optredende circustheatergezelschappen, met name Cirque du Soleil (Canada) en Campagnia Finzi Pasca (Zwitserland). Meer informatie vindt u op www.gooshelena.com

COMPONISTEN

Joao Bittencourt en Miguel Boelens  weten hoe je een verhaal kunt vertellen en ondersteunen door muziek.

Concept / Regie
Goos Meeuwsen
Helena Bittencourt

Compositie
Joao Bittencourt
Miguel Boelens

Artiesten
Benjamin Beaujard
Elaine Briant
Goos Meeuwsen
Helena Bittencourt
Juul Vrijdag
Mariano Blanco
Nemanja Jovanovic

Muzikanten
Joao Bittencourt
Johan Plomp
Makki van Engelen
Miguel Boelens

Techniek
Nikki Rutten
Iwan Kolk
Ian Soldaat

Kostuums
Géraldine Lodders
Gregorie Bolder

Props en Decor
Helldörfer
Géraldine Lodders
Ruud Hullekes
Stadsblokkenwerf
Tineke Noordervliet-Willems