HET HART VAN DIT CIRCUSTHEATER?
16 internationale circusartiesten en muzikanten

OVER PROVA!

touchstones presenteert in 2022 haar allernieuwste circustheatershow PROVA! Cirque de la Liberté in de prachtige grote zaal van de voormalige bioscoop Het Rembrandt Theater in Arnhem.

PROVA! is geïnspireerd op Fellini’s film ‘Prova d’Orchestra’ (orkestrepetitie) en verbeeldt, met het repeterende orkest, op satirische en clowneske wijze de strubbelingen van de hedendaagse maatschappij. Van deze show wordt ook een speelfilm gemaakt, die gaat ‘reizen’ langs film-huizen/theaters.

Concept en regie zijn wederom in handen van Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt. Miguel Boelen en Joao Bittencourt schrijven een nieuwe compositie geïnspireerd op de filmmuziek van Nino Rota. De cast, oftewel het orkest, wordt gevormd door 16 internationale professionele circusartiesten en musici.

Kom ook genieten en zet het alvast in uw agenda!

De ticketverkoop is gestart.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van touchstones meldt u dan aan voor een nieuwsbrief: info@cirquedelaliberte.nl

PROVA! is bedoeld voor iedereen: jong en oud, arm en rijk en mensen van alle culturen.

Om het werkelijk voor iedereen toegankelijk te maken geeft touchstones jaarlijks vrijkaarten weg aan minderbedeelde medemensen, zoals cliënten van de  Voedselbank en Vluchtelingen. U helpt ons dit te realiseren door een “Durf te Delen [1=2] actieticket” te kopen. Waarmee u 1 entreeticket voor uzelf koopt en wij 1 ticket als vrijkaart kunnen weggeven.

Wij gaan ervoor zorgen dat u in Het Rembrandt Theater, coronaproof, weer een bijzonder avontuur kunt gaan beleven en hopen dan ook dat u met velen komt genieten!

ONZE REGISSEURS/ARTIESTEN

Goos Meeuwsen (regisseur én clown-character) uit Arnhem en Helena Bittencourt (regisseur én luchtacrobaat, clown-character) uit Brazilië, zijn opgeleid aan internationale circusscholen, zoals de befaamde École National du Cirque in Montreal (Canada). Ze hebben meegewerkt aan voorstellingen van verschillende wereldwijd optredende circussen en circustheatergezelschappen, met name Cirque du Soleil (Canada) en Campagnia Finzi Pasca (Zwitserland). Meer informatie vindt u op www.gooshelena.com

ONZE COMPONISTEN

De multi-instrumentale muzikanten Joao Bittencourt (Brazilië) en Miguel Boelens (Arnhem) weten als geen ander hoe je een verhaal kunt vertellen en ondersteunen door muziek en zang. Beiden componeren voor PROVA! nieuwe muziek geïnspireerd op Fellini’s filmmuziek van Nino Rota. Meer informatie vindt u op: http://miguelboelens.nl en Joao Bittencourt

GOOS MEEUWSEN

Goos Meeuwsen (Arnhem, 1982) wilde als jongetje al clown worden. Hij trad vanaf zijn negende op als jongleur en clown, o.a. jaarlijks in het Wereldsterren Kerstcircus in de Arnhemse Rijnhal. Na de middelbare school vertrok Goos naar de bekende École Nationale du Cirque in Montreal (Canada), waar hij in 2004 afstudeerde. De Arnhemmer ontwikkelde zich tot veelzijdig en internationaal gewaardeerde clown-character. Hij is één van de weinige professionele clowns in Nederland. Met zijn bijzondere mimiek en ingehouden spel weet Goos het publiek al jaren te ontroeren en te laten schaterlachen.

Goos speelde in 2006 de belangrijke rol van Nowhere Man in de voorstelling LOVE (muziek van The Beatles) bij Cirque du Soleil in Las Vegas. Goos won in 2008 de Annie Fratelini-prijs tijdens het Festival Cirque de Demain (Circus van Morgen) in Parijs. Hij werkt wereldwijd als acteur, clown-character en regisseur.

HELENA BITTENCOURT

Helena Bittencourt (Rio de Janeiro, 1979) is een multi-talent. Ze zingt, acteert, is (lucht-) acrobate, comediénne, clown-character, choreograaf en regisseur. Helena groeide op in Rio de Janeiro en studeerde daar theater en circus. Ze trad onder meer op in de show Ringling Brothers Barnum and Baileys (2000-2002).

De Braziliaanse schakelt moeiteloos over van ingehouden mimiek naar uitbundig acteren. Ze kan het publiek laten lachen en weet het ook te ontroeren.

Helena speelde in 2005-2006 in de show Corteo van Cirque du Soleil. Ze sloot zich aan bij Compagnia Finzi Pasca uit Zwitserland en speelde in de voorstelling Donka, a letter to Chekov. Helena en Goos Meeuwsen speelden in 2013 met barokorkest l’Autre Monde de voorstelling Playing for Eurydice in Frankfurt. Ze traden op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sochi (2014) en de openingsceremonie van de Paralympics in Sochi. Ze fungeerden bij beide shows tevens als assistent-regisseur van regisseur Daniele Finzi Pasca.