HET HART VAN DIT CIRCUSTHEATER?
VRIJ! CLOWNS, CIRCUSARTIESTEN, MUZIKANTEN EN EEN (OPBLAAS)OLIFANT.

10 juli
Update ivm coronaregels

Vrij! Cirque de la Liberté gaat gelukkig gewoon door van 14/07 t/m 01/08 in de ASM-Haven !!

De nu geldende coronamaatregelen hadden wij al doorgevoerd:

  • 1,5 meterregel voor het showpubliek én op het terras
  • 100 bezoekers per show (i.p.v. 300)
  • 100 stoelen i.p.v een overdekte tribune
  • maaltijd Food&Freedom to go
  • testen voor toegang is NIET nodig

OVER VRIJ!

VRIJ! Cirque de la Liberté is de allernieuwste circustheatershow van touchstones vol clownerie, muziek en zang.

Na zes succesvolle Cirque de la Liberté-producties, waar ieder jaar duizenden bezoekers van hebben genoten is VRIJ! de zevende van en met de bekende internationale circusartiesten Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt en de muzikanten Miguel Boelens en Joao Bittencourt.

Met VRIJ! zoeken we naar de betekenis van Vrijheid in deze tijd van corona. De restricties die ons noodgedwongen zijn opgelegd beïnvloeden ons dagelijks leven: thuis, wel/geen werk en vooral ook in relationele zin.

Hoe nu met deze beperking van vrijheid om te gaan?

Vrij! Cirque de la Liberté treedt op surrealistische, evenwel toegankelijke en herkenbare wijze, deze confronterende realiteit tegemoet met een grote dosis humor en prachtige muziek, zoals u van het circus van de vrijheid gewend bent.

VRIJ! speelt zich af op een bijzondere en symbolische locatie, de ASM-Haven, gelegen tussen twee bruggen vernoemd naar twee strijders voor de Vrijheid.

VRIJ! is bedoeld voor iedereen: jong en oud, arm en rijk en mensen van alle culturen.

Om het werkelijk voor iedereen toegankelijk te maken geeft touchstones jaarlijks vrijkaarten weg aan minderbedeelde medemensen, zoals cliënten van de  Voedselbank en Vluchtelingen. U helpt ons dit te realiseren door een “Durf te Delen [1=2] actieticket” te kopen. Waarmee u 1 entreeticket voor uzelf koopt en wij 1 ticket als vrijkaart kunnen weggeven.

Voorafgaand aan de avondshows of na afloop van de matinées wordt de heerlijke circusmaaltijd ‘Food&Freedom to go’ geserveerd.

Wij gaan ervoor zorgen dat u komende zomer, coronaproof, eindelijk weer een bijzonder avontuur kunt gaan beleven en hopen dan ook dat u met velen komt genieten!

ONZE REGISSEURS/ARTIESTEN

Goos Meeuwsen (regisseur én clown-character) uit Arnhem en Helena Bittencourt (regisseur én luchtacrobaat, clown-character) uit Brazilië, zijn opgeleid aan internationale circusscholen, zoals de befaamde École National du Cirque in Montreal (Canada). Ze hebben meegewerkt aan voorstellingen van verschillende wereldwijd optredende circussen en circustheatergezelschappen, met name Cirque du Soleil (Canada) en Campagnia Finzi Pasca (Zwitserland). Meer informatie vindt u op www.gooshelena.com

ONZE MUZIKANTEN

De multi-instrumentale muzikanten Joao Bittencourt (Brazilië) en Miguel Boelens (Arnhem) weten als geen ander hoe je een verhaal kunt vertellen en ondersteunen door muziek en zang. Beiden componeren voor VRIJ! nieuwe muziek. Zij zullen de circusartiesten met hun nodige opzwepende en zwierende klanken, die tot ver over het stromende water zullen reiken, begeleiden. Meer informatie vindt u op: http://miguelboelens.nl en Joao Bittencourt

GOOS MEEUWSEN

Goos Meeuwsen (Arnhem, 1982) wilde als jongetje al clown worden. Hij trad vanaf zijn negende op als jongleur en clown, o.a. jaarlijks in het Wereldsterren Kerstcircus in de Arnhemse Rijnhal. Na de middelbare school vertrok Goos naar de bekende École Nationale du Cirque in Montreal (Canada), waar hij in 2004 afstudeerde. De Arnhemmer ontwikkelde zich tot veelzijdig en internationaal gewaardeerde clown-character. Hij is één van de weinige professionele clowns in Nederland. Met zijn bijzondere mimiek en ingehouden spel weet Goos het publiek al jaren te ontroeren en te laten schaterlachen.

Goos speelde in 2006 de belangrijke rol van Nowhere Man in de voorstelling LOVE (muziek van The Beatles) bij Cirque du Soleil in Las Vegas. Goos won in 2008 de Annie Fratelini-prijs tijdens het Festival Cirque de Demain (Circus van Morgen) in Parijs. Hij werkt wereldwijd als acteur, clown-character en regisseur.

HELENA BITTENCOURT

Helena Bittencourt (Rio de Janeiro, 1979) is een multi-talent. Ze zingt, acteert, is (lucht-) acrobate, comediénne, clown-character, choreograaf en regisseur. Helena groeide op in Rio de Janeiro en studeerde daar theater en circus. Ze trad onder meer op in de show Ringling Brothers Barnum and Baileys (2000-2002).

De Braziliaanse schakelt moeiteloos over van ingehouden mimiek naar uitbundig acteren. Ze kan het publiek laten lachen en weet het ook te ontroeren.

Helena speelde in 2005-2006 in de show Corteo van Cirque du Soleil. Ze sloot zich aan bij Compagnia Finzi Pasca uit Zwitserland en speelde in de voorstelling Donka, a letter to Chekov. Helena en Goos Meeuwsen speelden in 2013 met barokorkest l’Autre Monde de voorstelling Playing for Eurydice in Frankfurt. Ze traden op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sochi (2014) en de openingsceremonie van de Paralympics in Sochi. Ze fungeerden bij beide shows tevens als assistent-regisseur van regisseur Daniele Finzi Pasca.