Het hart van dit circustheater?
VerWarMe! Clowns, circusartiesten, muzikanten en (opblaas)olifanten.

Over VerWarMe!

Er wordt nog aan deze inhoudelijke tekst gewerkt…

Lees meer

Er wordt gewerkt aan deze tekst

Onze regisseurs

Goos Meeuwsen (clowncharacter en regisseur) uit Arnhem, Helena Bittencourt (luchtacrobaat, clowncharacter en regisseur) uit Brazilië, zijn opgeleid aan internationale circusscholen, zoals de befaamde Ecole National du Cirque in Montreal (Canada). Ze hebben meegewerkt aan voorstellingen van verschillende wereldwijd optredende circussen en circustheatergezelschappen, met name Cirque du Soleil (Canada) en Campagnia Finzi Pasca (Zwitserland). Meer informatie vindt u op www.gooshelena.com

Onze artiesten

VerWarMe! Cirque de la Liberté bestaat uit een internationaal gezelschap van vijf circustheaterartiesten en vier muzikanten. Circustheater en muziek in combinatie met kostuums van Arnhemse modeontwerpers en de ASM-Haven bezorgen het publiek een bijzondere belevenis die harten sneller laat kloppen.

Lees meer

Joao Bittencourt, Johan Plomp, Makki van Engelen en Miguel Boelens weten als geen ander hoe je een verhaal kunt vertellen en ondersteunen door muziek en zang. De muzikanten zullen de circusartiesten met hun nodige opzwepende en zwierende klanken, die tot ver over het stromende water zullen reiken, begeleiden.

Goos Meeuwsen

Goos Meeuwsen (Arnhem, Nederland, 1982) wilde als jongetje al clown worden. Hij trad vanaf zijn negende op als jongleur en clown, onder andere jaarlijks in het Wereldsterren Kerstcircus in de Arnhemse Rijnhal. Na de middelbare school vertrok Goos naar de bekende Ecole Nationale du Cirque in Montreal (Canada), waar hij in 2004 afstudeerde. De Arnhemmer ontwikkelde zich tot veelzijdig en internationaal gewaardeerd clowncharacter. Hij is één van de weinige clowns uit Nederland. Met zijn bijzondere mimiek en ingehouden spel, weet Goos het publiek al jaren te ontroeren en te laten (glim)lachen.

Lees meer

Goos speelde in 2006 de belangrijke rol van Nowhere Man in de voorstelling LOVE (muziek van The Beatles) van Cirque du Soleil in Las Vegas. Goos won in 2008 de Annie Fratelini-prijs tijdens het Festival Cirque de Demain (Circus van Morgen) in Parijs. Hij werkt momenteel wereldwijd als acteur, clowncharacter en regisseur.

Helena Bittencourt

Helena Bittencourt (Rio de Janeiro, Brazilië, 1979) is een multitalent. Ze zingt, acteert en is (lucht) acrobate, comediénne, clowncharacter, choreograaf en regisseur. Helena groeide op in Rio de Janeiro en studeerde daar theater en circus. Ze trad onder meer op in de show Ringling Brothers Barnum and Baileys (2000-2002).

De Braziliaanse schakelt moeiteloos over van ingehouden mimiek naar uitbundig acteren. Ze kan het publiek laten schaterlachen, maar weet het ook te ontroeren. Spelend op haar gitaar zingt Helena zelfgeschreven, breekbare liedjes.

Lees meer

Helena speelde in 2005-2006 in de show Corteo van Cirque du Soleil. Ze sloot zich aan bij Compagnia Finzi Pasca uit Zwitserland en speelde in de voorstelling Donka, a letter to Chekov. Helena en Goos Meeuwsen speelden in 2013 met barokorkest l’Autre Monde de voorstelling Playing for Eurydice in Frankfurt. Ze traden in 2014 op tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Sochi en de openingsceremonie van de Paralympics in Sochi in 2014. Ze fungeren bij beide shows tevens als assistent-regisseur van regisseur Daniele Finzi Pasca.

Start typing and press Enter to search